Veljeni sai apua SeriEstä

”En edes uskalla miettiä mikä tilanne olisi nyt. Olisiko veljeni vankilassa?” Näin kirjoittaa SeriE-hankkeen asiakkaan sisko. Hänen mukaansa veli on saanut apua hankkeesta ja kokee itsensä kaikesta huolimatta ehjäksi ihmiseksi.

SeriE-hankkeen asiakkaan läheinen kertoo:

”Olen sisko yhdelle Serien asiakkaalle. Olen ollut siis mukana sivussa seuraamassa veljeni tilannetta.

Olen ollut syvästi kiitollinen, että hänen ’ongelmilleen’ on löytyneet sanat, määritteet, avut, ymmärrys ja ohjaus.

Se, että veljeni on tajunnut rohkeasti puhua, osannut hakea apua ja saanut sen, ei olisi ollut mahdollista ilman SeriEn kaltaista paikkaa. En edes uskalla miettiä mikä tilanne olisi nyt. Olisiko veljeni vankilassa? Tätäkö halutaan?

Silloin kun inhimillistä apua ei löydy, yhteiskunta mielellään tuomitsee ja asettaa rangaistuksia omalta näkökannaltaan. Tämä olisi hyvin köyhdyttävää ja taannuttaa kehitystä Suomessa.

Se, että veljeni saa kokea itsensä kaikesta huolimatta ehjäksi ihmiseksi, antaa hänelle motivaatiota työskennellä ongelmiensa parissa.

Jatketaan tämän kaltaisen avun antamista ihmiselle. Ei olla lyhytnäköisiä.

Tämä yhteiskunta ja maailma tarvitsee uskallusta ja yhteistä tahtotilaa pitkäjänteisille projekteille ja rohkeutta olla ajattelematta aina sitä rahaa ensin. Ihminen on arvokkaampi.

Pitkäjänteisyys tuo parhaimman tuloksen kuitenkin loppujen lopuksi myös siinä rahassa.”

SeriEssä myös läheisten ryhmä

SeriE-hankkeen työhön kuuluvat myös asiakkaiden läheisten tapaamiset. Läheisten ryhmässä annetaan tukea ja tietoa ihmisille, joiden läheisellä on lapsiin kohdistuvaa seksuaalista tai romanttista kiinnostusta.

SeriE-hankkeen rahoitus päättyy tänä vuonna ja tilanne näyttää kaikille asiakkaille synkältä. Heille ei ole korvaavaa palvelua, ja myös henkilöstön osaaminen on vaarassa kadota.

Ota rohkeasti yhteyttä! SeriE tarjoaa maksutonta, matalan kynnyksen tukipalvelua, johon voi hakeutua nimettömästi.

Tutustu:

Jaa tämä artikkeli