SeriEn ansiosta lapsellani on yhä turvallinen suhde enoonsa

”Veljeni lapsikohteisuuden kohde oli alakouluikäinen lapseni. Olin tästä hyvin hämmentynyt ja hätääntynyt.” Näin kirjoittaa SeriE-hankkeen asiakkaan sisarus.

Hänen mukaansa SeriE-hankkeen työntekijät, terapiaistunnot, ja yhteisesti sovitut pelisäännöt ovat mahdollistaneet uudenlaisen luottamuksen ja ymmärryksen veljen lapsikohteisuudesta.

“Lapsellani on edelleen rakastava ja turvallinen suhde enoonsa, jonka kanssa he tapaavat toisiaan säännöllisesti. (…) Uskonkin, että ilman SeriE-hanketta ja sen mahtavia ammattilaisia suhteemme ei olisi selvinnyt. Koen myös, että suhteemme on kriisistä selviämisen lisäksi entisestään vahvistunut. Olen tästä äärettömän kiitollinen SeriE-hankkeelle.”

Asiakkaan sisarus kirjoittaa seuraavasti:

“Olen käynyt SeriE-hankkeen mahdollistamalla seksuaaliterapiaistunnoilla yhdessä veljeni kanssa, jonka lapsikohteisesta kiinnostuksesta tulin tietoiseksi noin vuosi sitten.

Veljeni on autismikirjon henkilö, joiden keskuudessa lapsikohteinen kiinnostus on yleisempää kuin neurotyypillisillä. Hänen kiinnostuksensa kohde oli asian tullessa ilmi kohdistunut alakouluikäiseen lapseeni.

Olin tästä hyvin hämmentynyt ja hätääntynyt molempien puolesta. Eno on lapseni elämässä tärkeä ja rakas aikuinen, jonka kanssa hän haluaa viettää suhteellisen paljon aikaa.

SeriE-hankkeen ammattimainen asian käsittely vastasi hyvin moniin kysymyksiini ja huolenaiheisiini. Olemme yhdessä onnistuneet puhumaan asiasta hyvin avoimesti ja empaattisesti veljeni kanssa.

Tämän lisäksi kävimme SeriE-terapiaistunnoilla hyvin asiallisesti ja perinpohjaisesti läpi yhteisiä pelisääntöjä siitä, miten veljeni on hyvä toimia hänen ollessaan lapseni tai ylipäätään lasten kanssa.

Nämä istunnot ja pelisääntöjen neuvotteleminen ovat mahdollistaneet uudenlaisen luottamuksen ja ymmärryksen veljeni lapsikohteisuudesta. Lapsellani on edelleen rakastava ja turvallinen suhde enoonsa, jonka kanssa he tapaavat toisiaan säännöllisesti.

Prosessin alussa en ollut varma olisiko se edes mahdollista, ja siksi murehdin miten veljeni seksuaalinen kiinnostus mahdollisesti vaikuttaa perheen sisäisiin suhteisiin. Pelkäsin, että yhteytemme katkeaisi kokonaan.

Uskonkin, että ilman SeriE-hanketta ja sen mahtavia ammattilaisia suhteemme ei olisi selvinnyt. Koen myös, että suhteemme on kriisistä selviämisen lisäksi entisestään vahvistunut. Olen tästä äärettömän kiitollinen SeriE-hankkeelle.

Lapsikohteinen kiinnostus on yhteiskunnassamme tabun, stigman ja häpeän ryvettämä. Sen takia siitä on vaikea puhua. Uskon, että juuri tämä puhumattomuus ja salailu on otollinen kasvualusta seksuaalirikoksille.

Tämän lisäksi yhteiskunnassamme on paljon tietämättömyyttä, aiheetonta pelkoa ja vääriä mielikuvia lapsikohteiseen kiinnostukseen liittyen. SeriE-hankkeen kaltaisten projektien jatkuminen on elintärkeää, jotta nämä väärät käsitykset saataisiin korjattua ja että toisaalta lapsikohteiset ihmiset saisivat ansaitsemaansa tukea ja paikan missä puhua avoimesti ja luottamuksellisesti aiheesta.”

SeriE tukee myös läheisiä

SeriE-hankkeessa tuetaan myös asiakkaiden läheisiä eri tavoin. Läheisille on yksilötapaamisia tai tapaamisia yhdessä asiakkaan kanssa.

Hankkeen rahoitus päättyy tänä vuonna ja tilanne näyttää kaikille asiakkaille synkältä. Heille ei ole korvaavaa palvelua, ja myös henkilöstön osaaminen on vaarassa kadota.

Ota kuitenkin rohkeasti yhteyttä! SeriE tarjoaa maksutonta, matalan kynnyksen tukipalvelua, johon voi hakeutua nimettömästi.

Tutustu:

Jaa tämä artikkeli