Tervetuloa SeriEn avoimiin oviin 25.5.

SeriE-hanke järjestää päättäjille ja vaikuttajille avoimien ovien tapahtuman Zoomissa keskiviikkona 25.5. kello 9-10.

Avoimissa ovissa esitellään hanketta ja herätellään keskustelua, miten lapsiin ja nuoriin kohdistuvien seksuaalirikosten ennaltaehkäisy voidaan järjestää kun hankkeen rahoitus päättyy tänä vuonna.

Kerromme toiminnasta, asiakastyön menetelmistä ja muusta ajankohtaisesta. Aikaa on myös kysymyksille.

Linkki avoimiin oviin lähetetään etukäteen ilmoittautuneille. Ilmoittaudu 23.5. mennessä Tiina Böhling-Saloselle (tiina.bohling-salonen@serie.fi), kirjoita viestiin koko nimi ja organisaatio.

Taustaa:

Sosiaali- ja terveysministeriö julkaisi 26.4. uuden toimintasuunnitelman (julkaisut.fi) lasten kokeman seksuaalisen väkivallan torjumiseksi. Se on hyvä alku.

Suunnitelmassa seksuaalirikosten ennaltaehkäisy jää kuitenkin varsin pieneen osaan. Siinä painotetaan yhteistyötä hankkeiden kanssa joiden rahoitus on loppumassa. Lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ennaltaehkäisy ei voi perustua hankkeisiin vaan niistä täytyy tehdä pysyvämpiä rakenteita.

SeriE-hankkeesta on muotoutunut lapsikohteisuuteen erikoistunut osaamiskeskus Suomessa.

Tuoreen analyysin (julkari.fi) mukaan SeriEn asiakastyöllä voidaan hallita seksuaaliorientaatiota ja siten ehkäistä rikoksia.

Asiakastyön lisäksi hanke lisää tietoa ja tukee tiiviisti sosiaali- ja terveydenhuollon, rikosseuraamuksen ja poliisin ammattilaisia, sekä koordinoi alueverkostoja.

Lue lisää:

SeriE-verkoston lausuntoja

Sexpon tiedote 28.4.: Tekijätyö keskiöön lasten seksuaalirikosten ennaltaehkäisyssä

Verkkouutinen 9.5.: SeriE toimii ja tavoittaa kohderyhmänsä hyvin

Jaa tämä artikkeli