Kaikkia ei ehditä auttamaan SeriEssä

SeriE-hankkeen elokuu on alkanut erittäin kiireisenä. Uusien asiakkaiden yhteydenottoja on ollut yksinkertaisesti liikaa.

– Ikävä kyllä emme millään ehdi ja pysty auttamaan kaikkia vaikka haluaisimme. Vastaavia matalankynnyksen maksuttomia lapsikohteisuuden osaamiskeskuksia ei ole Suomessa. Siten asiakkaita on hankala ohjata muualle ja he jäävät odottelemaan tukipalveluun pääsyä, pahoittelee hankepäällikkö Patricia Thesleff.

Alkukartoitus tehdään kaikille uusille

Thesleffin mukaan tilanne on todella ikävä.

– Olemme kuitenkin päättäneet tarjota kaikille uusille asiakkaille yhden alkukartoitustapaamisen, jonka jälkeen asiakkaat jäävät odottamaan tukipalveluun pääsyä. Jatkorahoituksen epävarmuus voi tarkoittaa ettei uusien asiakkaiden kanssa edes päästä aloittamaan kuntoutusta.

Suomessa arvioidaan olevan noin 40 000 lapsikohteista henkilöä.

– Yhteydenottojen määrän takia joudumme myös rajaamaan työtämme. Ne muutamat, jotka voimme ottaa uusiksi asiakkaiksemme, saavat aikoja vain harvakseltaan jotta voimme vastaanottaa useamman henkilön. Tilanne on harmillinen sekä asiakkaiden että työntekijöiden näkökulmasta, toteaa Thesleff.

SeriEen luotetaan

Thesleffin mukaan yhteydenottojen perusteella SeriE-hanke on saavuttanut asiakkaiden ja ammattilaisten luottamuksen.

– Lapsikohteisilla on suuri kynnys etsiä apua, sillä aihe on stigmatisoitunut. Olemme saaneet myös verkostosta palautetta, että meihin luotetaan.

Osaaminen vaarassa kadota

SeriE-hankkeen rahoitus päättyy tänä vuonna ja tilanne näyttää kaikille asiakkaille synkältä.

Asiakkaita on ollut tämän vuoden puolella yli 63, ja tapaamisia 560. Heille ei ole korvaavaa palvelua. Myös henkilöstön osaaminen on vaarassa kadota.

SeriE-hanke tarjoaa matalan kynnyksen tukea henkilöille, joiden seksuaalinen tai romanttinen kiinnostus kohdistuu lapsiin. SeriEn maksuttomaan tukipalveluun voi hakeutua nimettömästi.

Tutustu:

Jaa tämä artikkeli