SeriE on muuttanut elämäni suuntaa

SeriE-hankkeeseen osallistuneet asiakkaat kertovat anonyymisti kokemuksistaan. Ensimmäinen kertomus on nyt julkaistu verkkosivustollamme, ja lisää päivitetään lähiaikoina.

Noin 30-vuotias korkeakoulutettu mies toteaa, että jo viiden SeriE-tapaamisen jälkeen hänen pelkotilansa ja ahdistuneisuutensa olivat vähentyneet, ja luottamus tulevaisuuteen ja elämään oli parantunut.

Lisäksi hän kertoo: ”Yksilötasolla SeriEn merkitys elämälleni on ollut suuntaa muuttava ja olen ikuisesti kiitollinen saamalleni avulle.”

Mies kuvailee mitä olisi saattanut tapahtunut ilman SeriEn apua. Hänen mukaansa SeriE vähensi rikoksenteon riskiä huomattavasti ja sen myötä epäsuorasti hänen syrjäytymistään yhteiskunnasta.

Avun saaminen anonyymisti ehdottoman tärkeää

Kertomuksessaan mies toteaa, että avun saaminen ilman erikoistunutta SeriE-hanketta on lähes mahdotonta.

Lopulta, vuosien yrittämisen jälkeen, hän pääsi SeriE-hankkeen avun piiriin: ”Pääsin puhumaan lähes 15 vuotta sisällä pitämäni asiat ilman pelkoa, että minut lähetetään uudelleen pois ongelman luonteen vuoksi.”

Hänen mukaansa:

”Mahdollisuus hakea SeriEstä apua anonyymisti oli minulle suuri helpotus kokeilla onko apu soveltuvaa. Mikäli minun olisi pitänyt antaa kaikki tietoni ennen ensimmäistä tapaamista, en välttämättä olisi hakeutunut avun piiriin. Tätä tekijää ei psykiatrian poliklinikat tai muut auttavat tahot mahdollista. Lapsikohteisuuden stigma ja riskit paljastumisesta ovat erittäin suuria ja voivat olla kynnys avunhakemiselle.”

Hän pohtii myös mitä tapahtuu, jos SeriE-hanke loppuu, ja hankkeen merkitystä laajemminkin.

Tutustu kertomukseen

Jaa tämä artikkeli