SeriE ehkäisee lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia

mieltymys ei ole teko

Sexpon SeriE-hankkeessa tarjotaan tukea henkilöille, joiden seksuaalinen kiinnostus kohdistuu lapsiin.

“Hankkeen asiakkailla on lapsiin kohdistuvia seksuaalisia taipumuksia, joista he ovat huolissaan. Yksin ajatusten kanssa jääminen heikentää hyvinvointia ja lisää tekojen riskiä. Ajatuksesta on pitkä matka tekoon. Ennaltaehkäisevä työ on paras keino estää rikoksia. Näin pystytään vaikuttamaan tilanteeseen ennen kuin kenenkään rajoja rikotaan”, kertoo hankepäällikkö Patricia Thesleff.

SeriE:n ilmaiseen, matalan kynnyksen tukipalveluun on mahdollista hakeutua nimettömästi. Asiakkaat kohdataan kunnioittavasti ja yksilöllisesti.

“Terapeuttisen suhteen ja luottamuksen rakentaminen vie aikaa. Asiakkaat ovat tottuneet salaamaan taipumuksensa. Lapsikohteisuuteen liittyvän stigman vuoksi terapia voi olla ensimmäinen paikka, jossa asiakas pystyy puhumaan aiheesta”, toteaa Thesleff.

Helsingin yliopiston Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin toteuttaa hankkeen aikana tutkimuksen sen vaikuttavuudesta. Tutkimukseen pyydetään erikseen suostumus ja siihen osallistutaan nimettömästi.

Hankkeen rahoitus loppumassa, asiakkaat eivät katoa

SeriE-hanke (2021–2022) saa rahoitusta oikeusministeriön valtionavustuksesta ja STEA:lta. Toiminta on käynnistynyt vuonna 2018, ja nykyinen rahoituskausi jatkuu vuoden 2022 loppuun.

”Hankkeelle riittää kysyntää. Asiakkaita on paljon ja myös sote-ammattilaiset tarvitsevat apua tässä aiheessa. Rahoitus kuitenkin päättyy jo ensi vuonna. Vastaavaa palvelua ei ole tarjolla julkisella puolella. Asiakkaat eivät saisi jäädä tyhjän päälle, jos rahoitus loppuu”, toteaa Sexpon toiminnanjohtaja Tommi Paalanen.

Jaa tämä artikkeli