Hiljaisuus-dokumentti valottaa lapsikohteisuutta

Jos sinulla on vaikeuksia ymmärtää, mistä lapsikohteisessa seksuaalisuudessa ja SeriE-hankkeessa on kyse, Ylen Hiljaisuus-dokumentti voi auttaa.

Hiljaisuus on dramatisoitu lyhytdokumentti pedofiilista, joka ei ole kertonut suuntautumisestaan edes lähimmilleen – eikä voisi ikinä tehdä pahaa yhdellekään lapselle. Sen on ohjannut Saara Hakkarainen ja SeriE-hankkeen asiantuntijat ovat olleet mukana tekemässä dokumenttia.

”Meidän hankkeessa tehdään paljon ennalta ehkäisevää työtä ja moni asiakas on kuten dokumentin päähenkilö Aleksi. Dokumentissa asiakas hakeutuu terapiaan käsittelemään lapsikohteista kiinnostustaan, mutta tietää ettei halua sitä koskaan toteuttaa,” kertoo SeriEn verkostokoordinaattori Marjo Viinanen.

Hiljaisuus-dokumentissa kuvataan ennaltaehkäisyn näkökulmaa hyvin, ja Viinanen sekä koko SeriE-tiimi suosittelevat sen katsomista ajatuksella.

Toivoisitko apua ja tukea vai tuomitsemista?

”Entäpä jos kyseessä olisit sinä, lapsesi, kumppanisi tai ystäväsi, jota asia koskettaa? Toivoisitko silloin apua ja tukea vai tuomitsemista ja salaamista?” pohtii Viinanen.

Serie-hanke tarjoaa maksutunta, nimetöntä matalankynnyksen palvelua ihmisille, joilla on lapsikohteista kiinnostusta.

”Olemme huolissamme, koska rahoitus päättyy tämän vuoden jälkeen. Mitä sitten tapahtuu tuelle ja kuntoutukselle?” kysyy Viinanen.

Hiljaisuus-dokumentti on katsottavissa Ylen Areena -palvelussa

Jaa tämä artikkeli